رهاتل

ایستگاه فضایی بین المللی به خطرناک ترین دوره خود وارد شد

ایستگاه فضایی بین المللی به خطرناک ترین دوره خود وارد شد به گزارش رهاتل، ایستگاه فضایی بین المللی وارد خطرناک ترین دوره فعالیت خود می شود و ناسا بشدت نگران ایمنی آن است.


به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، وضعیت بیمارگونه ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) بعنوان یک شاخص غم انگیز از تغییر اولویت ها در بین گزارش ها بر مبنای برنامه ریزی دولت ترامپ برای کاهش ۲۰ درصدی بودجه ناساست.
برای سال ها، ناسا بر نگرانی های سخت افزاری قدیمی و بودجه ای در مورد ایستگاه فضایی بین المللی تأکید کرده است و هم اکنون، در جریان یک جلسه عمومی مشاوره ایمنی هوافضا(ASAP)، مقامات ناسا گفتند که عمیقا نگران کاهش سطح ایمنی این ایستگاه مداری هستند.
به نقل از آی ای، این هیأت به مشکلات طولانی مدت شامل تَرَک ها و نشت هوا و همینطور کمبود بودجه اشاره نمود. آنها خواهان بودجه بیشتر برای تسهیل پایان عملیات ایستگاه فضایی بین المللی و پیشگیری از خروج برنامه ریزی نشده و بالقوه فاجعه بار آن شدند.
ایستگاه فضایی بین المللی وارد خطرناک ترین دوره خود می شود
در این نشست، اعضای آن بر خطرات درحال افزایشی که عملیات ایستگاه فضایی بین المللی با آن مواجه می باشد، تاکید نمودند.
وجود ترک ها و شکاف ها در ایستگاه فضایی یک نگرانی طولانی مدت بوده است. در طول سال ها، نشت هوا هم مانع از عملیات کامل آن شده است.
ناسا هم اکنون می خواهد تا سال ۲۰۳۰ ایستگاه فضایی بین المللی را از مدار خارج کند. بنابراین با شرکت فضایی خصوصی «اسپیس ایکس» قرارداد بسته است تا وسیله نقلیه خروج از مدار ایالات متحده(USDV) را توسعه دهد تا بشکل ایمن، ایستگاه فضایی بین المللی را از مدار خارج کند.
با این وجود، «ایلان ماسک»، مدیرعامل «اسپیس ایکس» امکان دارد این روند را تسریع کند. وی اخیراً به ناسا سفارش کرده است که ایستگاه فضایی را زودتر از مدار خارج کند.
در مقابل، وقتی صحبت از کاهش بودجه ناسا توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می شود، ماسک هم اعلام نموده است که به علت تضاد منافع نمی تواند در این دعوا درگیر شود.
در حالیکه هیأت ایمنی ناسا کمبود بودجه را محکوم می کند، گزارش جدید آنها امکان دارد به ماسک کمک نماید تا راه خویش را ادامه دهد.
ریچ ویلیامز(Rich Williams)، یکی از اعضای این هیأت اظهار داشت: ایستگاه فضایی بین المللی وارد خطرناک ترین دوره وجودی خود شده است.
فهرست رو به رشد نگرانی ها
این هیأت بر افزایش ریسک ناشی از مشکلات طولانی مدت تأکید نمود. این موارد شامل نشتی در دهلیز ماژول Zvezda ایستگاه فضایی به نام PrK است. کارشناسان ایالات متحده و روسیه سال ها بدون اشاره به منبع این نشت ها، آنها را بررسی نموده اند.
به قول ویلیامز، هیأت ایمنی ناسا این مورد را یکی از بزرگترین نگرانی های ما درنظر گرفته است.
وی افزود که مقامات ناسا و روسکوسموس(آژانس فضایی روسیه) اواخر این ماه در مسکو برای بحث در مورد تحقیقات درحال انجام و همینطور بروزرسانی تلاش ها برای کاهش خطرات ملاقات خواهند کرد.
مدیران ایستگاه فضایی بین المللی در این میان اقدامات احتیاطی را انجام می دهند. آنها فشارهای محدودی در دهلیز PrK دارند که یک درگاه اتصال را به ایستگاه متصل می کند.
خطر رو به رشد خروج از مدار اورژانسی
این هیأت ایمنی همینطور در مورد پتانسیل خروج اضطراری ایستگاه فضایی بین المللی از مدار، پیش از استقرار USDV اسپیس ایکس بحث کرد، چون که خروج کنترل نشده ایستگاه فضایی بین المللی از مدار می تواند فاجعه بار باشد، چونکه امکان دارد قطعات حاصل از بقایای ایستگاه فضایی بر روی مناطق پرجمعیت ببارد.
ویلیامز اخطار داد: اگر ایستگاه فضایی بین المللی پیش از تحویل USDV از مدار بیرون برود، خطر برای عموم مردم افزایش خواهد یافت.
این هیأت بر احتیاج به بودجه قوی با نزدیک شدن به انتهای عمر عملیاتی ایستگاه فضایی بین المللی تأکید نمود. این مورد با عنایت به این حقیقت که گزارش های اخیر نشان داده است که ترامپ می خواهد بودجه ناسا را ​​به شدت کم کند، اهمیت ویژه ای دارد.
ویلیامز اظهار داشت: غلبه بر همه این خطرات احتیاج به بودجه دارد. همه این خطرات در واقع مشتق از این کمبود بودجه هستند.
ناسا سال قبل ۹۹۳ میلیون دلار برای عملیات و تعمیر و نگهداری ایستگاه فضایی بین المللی و ۱.۶۳ میلیارد دلار برای خدمه و حمل و نقل محموله ها هزینه کرده است.
این هیأت اخطار داد که ایستگاه فضایی بین المللی امکان دارد با مشکلات بودجه در رابطه با هزینه های ساخت USDV اسپیس ایکس مواجه شود.
آنها می گویند: این هیأت، نگرانی های جدی دارد که اگر بودجه موردنیاز برای USDV و زیرساخت های پرتاب پشتیبانی (در مجموع بیشتر از یک میلیارد دلار) صرفا از بودجه موجود ایستگاه فضایی بین المللی تأمین شود، این امر توانایی ناسا را ​​برای انجام ایمن عملیات عادی و اضطراری ایستگاه فضایی بین المللی در مدار تحت فشار قرار می دهد.
ویلیامز توضیح داد: از آنجاییکه برنامه ها به مراحل نهائی نزدیک می شوند، وسوسه انگیز است که فرض نماییم منابع کمتری باید در دسترس باشد. برای ایستگاه فضایی بین المللی، حفظ بودجه و منابع کافی تا وقتی که این ایستگاه به صورت ایمن از مدار خارج نشود، حیاتی می باشد.



منبع:

1404/01/31
12:23:27
5.0 / 5
11
تگهای خبر: مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان رهاتل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب رهاتل
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات

رهاتل: نبض تپنده دنیای ارتباطات و فناوری از دنیای موبایل و اینترنت گرفته تا آخرین دستاوردها در عرصه مخابرات