حمیدرضا دهقانی نیا د در گفت وگو با ایسنا، اظهار كرد: طی روزهای گذشته با حضور تمام بخش های فعال و مرتبط در این حوزه جلسات متعددی برگزار شده و در قالب این جلسات تصمیم گرفته شد طرح رجیستری تلفن همراه از پایان مهرماه اجرایی شود.
وی در عین حال عنوان كرد: یكی از ضرورت های اجرای این طرح آن بود كه بیش از ۹۰ درصد واردات این حوزه از مجاری غیرقانونی و قاچاق تامین می شد، حال اگر قیمت هر گوشی را به طور متوسط ۱۳۰ تا ۱۶۵ دلار در نظر بگیریم، رقمی معادل ۱.۸ میلیارد دلار ارزش این بازار می شود.
مدیركل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در عین حال عنوان كرد: اكنون در طول سال ۱۲ تا ۱۴ میلیون گوشی تلفن همراه مورد نیاز كشور است كه از این عدد حدود یك میلیون آن به واسطه تولید كنندگان داخلی تامین می شود و حدود دو میلیون دستگاه به صورت رسمی و از مبادی قانونی وارد كشور می شود، اما همچنان حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون گوشی تلفن همراه به صورت قاچاق وارد می شود كه باید برای ساماندهی این بخش تصمیمی گرفته می شد.
دهقانی نیا در پاسخ به این سوال كه آیا همزمان با اجرای رجیستری در تعرفه های گمركی نیز تغییری صورت خواهد گرفت؟ اظهار كرد: تعرفه های گمركی تغییری نكرده و در حد همان پنج درصد قبلی باقی می ماند.
وی همچنین عنوان كرد: در طول مدت باقی مانده قرار بر آن است كه بخش های مرتبط بحث اطلاع رسانی این طرح را برعهده بگیرند تا اجرای این طرح به گونه ای باشد كه كمترین اصطكاك را به همراه داشته باشد و مردم دچار مشكلی نشوند.
دهقان نژاد در عین حال از اعلام آمادگی كامل وزارت ارتباطات برای اجرای این طرح خبر داد.
به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، رجیستری گوشی های همراه، طرحی است كه در قالب آن شماره سریال موبایل توسط واردكنندگان قانونی در گمرك و سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی ثبت می شود،این طرح راهی برای كاهش قاچاق عنوان شده كه پیش از این هم دو بار در دولت های گذشته به صورت ناموفق اجرایی شده و افراد سودجو موفق به كپی كردن كد IMEI گوشی های قاچاق شده بودند.در دولت قبل نیز تاریخ های متعددی برای اجرایی شدن این طرح اعلام شد اما در نهایت محمود واعظی_وزیر ارتباطات دولت یازدهم- اجرای طرح رجیستری موبایل را به دولت دوازدهم موكول كرد.حال باید دید آیا پس از اینكه چندین بار با وجود وعده های داده شده اجرای این طرح در دقیقه ۹۰ به تعویق افتاده، آیا این بار شاهد اجرای رجیستری خواهیم بود یا خیر؟
نكته دیگر آنكه ضروری است پیش از اجرای این طرح اطلاعات كاملی در این زمینه منتشر شده و افراد به طور شفاف بدانند كه تكلیف گوشی های موجود در بازار یا آنچه مردم پیش از آن خریداری كرده اند چه خواهد شد.