گردنگیر كمیته راهبری رجیستری برای ثبت گوشی مسافری
رهاتل: مدیركل دفتر حفاظت از حقوق مصرف كننده رگولاتوری اعلام نمود رجیستری گوشی تلفن همراه مسافری تنها با درج شماره سیم كارتی امكان پذیر است كه حداقل 20 روز از زمان فعال سازی آن گذشته باشد.
به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، طرح رجیستری یا شناسنامه دار کردن تجهیزات سیمکارت خور از همان زمان که بعنوان راهی برای مبارزه با قاچاق عنوان شد، با چالش هایی همراه بود. در نخستین تجربه این طرح که برمبنای IMEI گوشیها بود، این کد قابل جعل بود و بنا بر این در تازه ترین اجرای رجیستری، تلاش شد با ترکیب دو شناسه گوشی و سیمکارت به صورت همزمان، از شکست باردیگر این طرح جلوگیری شود.
از جانب دیگر، با اجرای رجیستری برای تمامی برندهای گوشی، افرادی که منافعشان بوسیله قاچاق تامین می شد، دست به کارهای مختلفی برای دور زدن این طرح زدند. یکی از این راه ها، واردات چمدانی گوشیهای مسافری بود؛ برای اینکه افرادی که به این شیوه گوشیهای خودرا وارد می کردند، از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده معاف شده و از معافیت های گمرکی نیز بهره می بردند. این مساله موجب شد مسئولان روش دریافت مستقیم کد فعال سازی گوشی مسافری بعد از پرداخت عوارض و ثبت موفق شناسه سریال دستگاه در گمرک جایگزین شود که با اتصال گمرک به سامانه همتا امکان پذیر شد.
روش دیگری که واردکنندگان غیررسمی و قاچاق چیان گوشی جهت استفاده از گوشیهای قاچاق انتخاب کردند، استفاده از اطلاعات مسافران واقعی بود که بااینکه خودشان مبادرت به واردات گوشی نکرده اند، اما برخی با گرفتن اطلاعات از آنها، مبادرت به واردات گوشی به اسمشان کردند. بااینکه با تصمیم به افزایش تعرفه گمرکی و حذف معافیت ۸۰ دلاری برای واردات تلفن همراه مسافری، واردات غیررسمی گوشی تا حد زیادی کم شد، اما هنوز هم استفاده از روش هایی که اهتمام در فروش گوشیهای وارداتی غیررسمی دارند، ادامه دارد.
لزوم سپری شدن حداقل ۲۰ روز از زمان فعال سازی سیم کارت
در این راستا و به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پیمان قره داغی اظهار داشت: از آنجائیکه برخی افراد سودجو با سوءاستفاده از اطلاعات هویتی مسافرانی که به خارج از کشور سفر کرده و به کشور بازگشته اند، به نام آنها سیمکارت خریداری نموده و از آن برای رجیستری گوشی تلفن همراه قاچاق استفاده می کردند، به دنبال در خواست رگولاتوری، کمیته راهبری طرح رجیستری، سپری شدن حداقل ۲۰ روز از زمان فعال سازی سیمکارت را برای رجیستری گوشی مسافری الزامی کرد.
وی در تشریح جزئیات این گردنگیر عنوان کرد: علاوه بر خرید و فعال سازی سیمکارت، گردنگیر مدت زمان ۲۰ روزه برای سایر تغییرات سیمکارت مانند ترابرد، تغییر در مالکیت، تعویض سیمکارت یا تغییرات مربوط به اسناد هویتی مشترک (شناسنامه) را نیز شامل می شود.
مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری با اعلان اینکه هم اکنون به محض فعال سازی سرویس تلفن ثابت، تلفن همراه و یا اینترنت پرسرعت، بلافاصله پیامکی با ماسک cra به سیم کارتی که به نام مشترک ثبت شده است، ارسال و به مشترک در مورد فعال شدن آن سرویس اطلاع رسانی می شود، اظهار نمود: در صورتیکه مشترک برای چنین سرویسی اقدام نکرده باشد، می تواند بوسیله مراکز تماس اپراتورها برای غیرفعال سازی این سرویس ها اقدام نماید.
قره داغی اظهار داشت: حالا با گردنگیر ۲۰ روزه کمیته راهبری طرح رجیستری مشترکان فرصت کافی دارند تا در صورتیکه متوجه سوءاستفاده از اطلاعات هویتی خود شدند، برای ثبت شکایت و قطع سیم کارتی که خود مبادرت به خریداری آن نکرده اند در اپراتور همراه اول با شماره ۰۹۹۹۰، در اپراتور ایرانسل با شماره ۷۰۰ و در اپراتور رایتل با شماره ۲۰۰ تماس بگیرند و برای تماس با خط اپراتوری غیر از اپراتور خودشان با شماره گیری ۰۹۱۲۹۹۹۰ از خدمات مرکز تماس همراه اول، شماره ۰۹۳۷۷۰۷۰۰۰۰ اپراتور ایرانسل، شماره ۰۹۲۰۲۰۰۰۰۰۰ اپراتور رایتل، شماره ۰۹۹۹۹۹۹۹۰۰۰ اپراتور سامان تل، شماره ۰۹۹۸۱۰۰۰۰۰ اپراتور شاتل موبایل و شماره ۰۹۹۹۱۱۰۰۰۰۰ اپراتور نگین تل (آیتل) استفاده کنند.
وی درباره راه های رسیدگی به شکایات مشترکان در مورد سوءاستفاده از اطلاعات هویتی، بیان کرد: مشترکان در صورت داشتن شکایت در مورد سوءاستفاده از اطلاعات هویتی خود می توانند با مرکز تماس ۲۴ ساعته ثبت و پاسخگویی به شکایات مردمی ۱۹۵ تماس گرفته و یا به سایت cra.ir، ۱۹۵https: // مراجعه نموده و شکایت خودرا ثبت و برای قطع سیمکارت اقدام نمایند.
منبع: rahatel.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب