رهاتل

ضرورت توجه به حریم خصوصی با توسعه اینترنت 5G

ضرورت توجه به حریم خصوصی با توسعه اینترنت 5G رهاتل: بگفته كارشناسان، با راه اندازی اینترنت نسل پنجم، انقلاب صنعتی چهارم رخ می دهد و افزایش سرعت تا 100 برابر 4G ازجمله مزایای اینترنت نسل پنجم است، اما با توسعه 5G حریم خصوصی نیز تحت تأثیر قرار می گیرد و دراین زمینه نگرانی هایی وجود دارد كه باید قبل از وقوع اتفاقات مختلف، تصمیمات قانونی برای پیش گیری از تخلفات گرفته شود.


به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، شبکه های ۵G نه فقط حجم دیتا روی شبکه ها را چندصد برابر می کنند، بلکه سرعت انتقال دیتاها را نیز بسیار زیاد می کنند و تأخیر آن کمتر از یک میلی ثانیه خواهد بود؛ در صورتیکه تأخیر در ۴G برابر ۲۵ تا ۴۰ میلی ثانیه است. استانداردهای ۵G هم چنین امکان استفاده از طیف پهن ۳۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز را در اختیار می گذارد.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- سال قبل درباره اینترنت نسل پنج گفته بود مقدمات پیاده سازی ۵G در ایران انجام شده است و از اجرایی کردن نخستین نسخه ۵G و ارائه خدمات اینترنت نسل ۵ بعنوان یک مطالبه جدی و نیازمندی کسب وکارها در کشور آگاهی داده بود. وی همینطور ۱۶خرداد ماه امسال، اظهار نمود که مطابق برنامه تا شهریورماه، پنج منطقه تاریخی تهران زیر پوشش نسل پنجم تلفن همراه قرار می گیرد.
در این راستا و به نقل از وزارت ارتباطات، سید علی اکبر صفوی استاد دانشگاه شیراز و بهزاد اکبری استاد دانشگاه تربیت مدرس، در نشست «۵G نسل نو در ارتباطات»، با اعلان اینکه با راه اندازی اینترنت نسل پنجم، انقلاب صنعتی چهارم رخ می دهد نسبت به اطلاعات حریم خصوصی با شکل گیری ۵G ابراز نگرانی کردند که باید راهکارهایی برای آن در نظر گرفت.

افزایش سرعت ۱۰۰ برابری با ۵G
وی در تشریح تفاوت های ۵G با نسل های دیگر ارتباطی اظهار داشت: تلفن همراه امروزی یک سیستم چندکاره است که بخش بزرگی از زندگی را تشکیل می دهد و هم اکنون بخش زیادی از کارهای علمی را می توان با کمک آن انجام داد. دنیای امروز، دنیای اتصال است و همه افراد به آسانی می توانند به یکدیگر متصل شوند. با راه اندازی ۵G این امکان به آسانی در اختیار همه قرار می گیرد.
وی افزود: برای مثال در دهه های آینده همه انسان ها به حسگرهای سنجش سلامتی متصل می شوند که در صورت بروز مشکل در سلامتی افراد، اخطار مراجعه به پزشک فعال می شود. تکنولوژی حتی بر نحوه مصرف دارو نیز از این طریق نظارت می کند. هم اکنون در بعضی قسمت های کشور، نقاط کور برای اتصال به اینترنت وجود دارد که با راه اندازی ۵G نقاط کور از بین می رود. پوشش تعداد زیاد کاربران بطور هم زمان و افزایش سرعت تا ۱۰۰ برابر ۴G ازجمله مزایای اینترنت نسل پنجم است.
این استاد دانشگاه با اعلان اینکه توسعه ۵G کار تدریجی است و به تجهیزات زیادی نیاز دارد، اظهار داشت: درصورتی که امکانات اصلی خصوصاً باندهای فرکانسی در اختیار باشد این زمان کاهش می یابد و مردم می توانند از امکان استفاده از این فنآوری جدید بهره مند شوند. هم اکنون خیلی از تولیدات صداوسیما در بستر فضای مجازی قابل رؤیت است. زیرساخت های فرکانسی باید در حوزه ای مورداستفاده قرار گیرد که کاربران بیشتری دارند.

با فیلترینگ هم نمی توان اینترنت را مسدود کرد
صفوی با اشاره به محدودیت هایی که در حوزه ی تکنولوژی ایجاد می شود، تاکید کرد: فناوری اطلاعات بن بست ندارد و کسی نمی تواند جلوی توسعه تکنولوژی را بگیرد، باید توجه داشته باشیم که حتی اگر از فیلترینگ استفاده نمائیم نمی توانیم بطور کامل اینترنت را مسدود کرد برای اینکه در آینده بوسیله ماهواره و به صورت رایگان می توان به اینترنت دسترسی پیدا کرد. نتیجه فیلترینگ این است که سرورها به سمت دیگری هدایت می شوند؛ بدین سبب اگر هر دری به روی تکنولوژی بسته شود، تکنولوژی از در دیگری وارد می شود.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه امواج ۵G تأثیری بر سلامت مردم دارد؟ اشاره کرد: درباره ۵G حساسیت هایی وجود دارد اما طبق مستندات علمی تشعشعات، تأثیری بر سلامتی ندارد. اما درنهایت این فناوری باید به شکل پایلوت اجرا شود تا بتوانیم به این سؤالات پاسخ مناسبی بدهیم.
این استاد دانشگاه در خاتمه درباره نگرانی نسبت به ورود فناوری های نو اشاره کرد: فناوری مسیر خودرا طی می کند باید با درس از گذشته و عقل جمعی و به دور از نگاه های منفعتی برای تحولات آینده گام برداریم.

انقلاب صنعتی چهارم با توسعه ۵G
در این جلسه همین طور بهزاد اکبری درباره مزایای توسعه نسل پنجم اینترنت، اظهار داشت: با ارتقای اینترنت، خدمات اینترنت اشیا نیز توسعه می یابد و انقلاب صنعتی چهارم محقق می شود و در ادامه ورود نسل جدید خودرو های خودران امکان پذیر می شود. سرعت بالای بیش از یک گیگابایت در ثانیه، افزایش ارتباطات مطمئن (اینترنت متصل به شبکه) و تأخیر بسیار پایین که به زیر ۱۰ میلی ثانیه می رسد که در اعمال جراحی ازراه دور مؤثر است و پوشش سراسری و حداکثری از خاصیت های نسل پنجم ارتباطی است.
وی درباره ضرورت توسعه ۵G در ایران بیان کرد: در سال ۲۰۳۰ نسل پنجم اینترنت در همه جهان راه اندازی می شودؤ بدین سبب باید زیرساخت های این بخش را از حالا توسعه دهیم که دراین زمینه می توان به توسعه فیبرنوری، افزایش فرکانس با کمک سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اشاره نمود. باید دقت کنیم که این نسل از اینترنت تحول بزرگی در ابعاد مختلف زندگی به وجود می آورد.
این استاد دانشگاه با اشاره به نقش باند فرکانسی ۷۰۰-۸۰۰ در شکل گیری ۵G اشاره کرد: ارتباطات مطمئن و بدون قطعی در فرکانس های پایین امکان پذیر است بدین سبب بیشتر کشورها، باندهای فرکانسی ۷۰۰-۸۰۰ را آزاد کرده اند و در اختیار اپراتورهای تلفن همراه قرار دادند تا از این طریق بتوانند به ارائه خدمات اینترنت به مردم بپردازند.
اکبری با اشاره به توسعه اینترنت و افزایش دسترسی به حریم خصوصی اشاره کرد: با توسعه ۵Gحریم خصوصی نیز تحت تأثیر قرار می گیرد و دراین زمینه نگرانی هایی وجود دارد که باید قبل از وقوع اتفاقات مختلف تصمیمات قانونی برای پیش گیری از تخلفات گرفته شود. در سال های گذشته رشد تکنولوژی در حوزه های مختلف ما را غافلگیر کرد. تجربه به ما نشان میدهد که رویکرد ما در برخورد با تکنولوژی سلبی بوده است؛ بدین سبب لازم است از امروز به این موضوعات در حوزه ۵G دقت کنیم تا از بروز مشکلات پیشگیری شود.




منبع:

1399/04/21
15:23:17
5.0 / 5
2787
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات و فناوری اطلاعات , استاندارد , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات